Klubový víkend - CACT+CAC

S Bellou jsme se rozhodli zúčastnit dvou klubových akcí, a to podzimních zkoušek se zadáním titulu CACT, a již legendární sdružené výstavy v Zákupech, kde jsme doposud nebyli.

Za ten rok se Bella na poli hodně zklidnila, začala krásně postupovat a klidovat, tak jsem si řekla, že bude fajn si dát znovu podzimky jen tak "pro zábavu", a jako nácvik na všestranné zkoušky, které chceme letos jít. Vylosovali jsme si los č.7, takže jsme šli první v druhé skupině. Společný hon samozřejmě žádná zvěř, ani na individuálním hledání, takže jsme čekali na vypuštění bažantů. Měla jsem strach, že ho Bella navětří hned z kraje (hledalo se na poměrně menší louce), vystřelí dopředu a vykašle se na nějaké vystavení, ale kupodivu naběhla, začala systematicky hledat a bum, malinko postoupila a vystavila. Poměrně rychlá akce, rozhodčí pochválili a panička si oddychla :-) Zbytek zkoušek už byl v klidu, dohledávky a vlečky Bellu hrozně baví, rozhodčí začali moc a moc chválit a pánové myslivci vůdci dokonce uznali, že "mi ten pes šlape líp, než jejich" :-) Odcházeli jsme se samými 4, kromě 3 z klidů před srstnatou, která nebyla.

Začala jsem tušit, že bychom mohli dopadnout hodně dobře. Celkově jsme na zkouškách byli 3 maďaři, jeden byl se mnou ve skupině, a jsem věděla, že je na tom hůře než my, takže by mohl klapnout minimálně res CACT, podle toho, jak si vedl ten třetí. Nastoupili jsme na vyhlášení a jaké bylo překvapení, když byla Bella vyhlášena na 1.místě, celkovým vítězem zkoušek a získala CACT!

Druhý den jsme vyjeli směr Zákupy. Prostředí krásné, v zámeckém parku. Celková účast - 140 maďarů! Bella byla hlášena do třídy pracovní a v konkurenci 10 fen si vyběhala parádní V1 CAC! V závěrečných soutěžích o nej fenu jsme již nepostoupili, ale mise byla splněna i tak, titul jsme odváželi :-)

Shrnuto a podtrženo, byl to velmi úspěšný víkend :-)