Výlet na jižní Moravu s kamarády

O víkendu 6.-8.2015 jsme se celá rodinka vydali směr jižní Morava, konkrétně do Zaječího, kde je vinařství Nosreti. Měli jsme zamluvenou celou chatu jen pro sebe, protože se nás tam mělo sjet 9 lidí a minimálně 4 maďárci - my s Bellou, Lukáš s Bárou a Baxem, Petra s Michalem a Miou, a Janča s Vendy a neurčitým počtem psů (nakonec dovezla "jen" Anie a Berry, Taru nechala doma) :-)

Samostatná chata se velmi osvědčila, psi mohli běhat po zahradě a štěkotem nikoho nerušili. Naštěstí si padli do oka a k žádným bitkám nedošlo. Bella po půl roce opět viděla svoji mámu Anie a sestřičku Berry. Nevím, jestli si to holky uvědomily, ale k oběma se dost lísala a mámu pořád oblizovala.

 

V sobotu nám z kraje moc nepřálo počasí, poprchávalo, ale i tak jsme vyrazili na výlet do Lednického areálu, pejskům je vstup povolen, park je krásný a Peťa nám všem udělala naprosto úúúžasné fotky psů (www.facebook.com/petraburiankovaphotography/). Viděli jsme také ukázku práce s dravci a děti měli možnost zkusit si podržet na ruce sokola (asi?). Mimochodem, když vám těsně nad hlavou proletí obří sup, je to dost zvláštní pocit :-)

Večer byla v programu ochutnávka vín v místním sklípku, kde jsme si pochutnali a dozvěděli se zajímavé věci o vínu (které si kupodivu i pamatujeme :-) ).

 

V neděli se vyjasnilo, prošli jsme si vinice (Zaječí se proslavilo díky seriálu Vinaři a filmu Bobule), dali obídek a frčeli domů.

Všichni jsme si to krásně užili, dokonce i Kuba s Vendulkou mezi samými dospěláky, a brzo snad dáme nějaké opáčko!