Česká národní výstava psů v Mladé Boleslavi

Naše výstavní kariéra nezačala příliš slibně. První výstavu jsme absolvovali 20.6.2015 v Klatovech. Jelikož Bella začala na začátku června poprvé hárat, s výstavou jsme ani už nepočítali, takže nějaká příprava moc neprobíhala. Ale pupík se rozhodl, že když už jsme přihlášení, tak stihne dohárat a pojedeme :-) Jenže strašlivě zhubla a ještě nebyla ve své kůži, což se podepsalo na předvedení a posudku. Taky to byla naše první výstava, takže ani ze strany paničky nešlo o bůhví jaký výkon...Skončili jsme poslední ve třídě mladých, s oceněním VD a posudkem - příliš hubená, neosvalená, šampion prý z ní asi nikdy nebude (to mě paní pěkně namíchla!)...

Mezitím jsem Bellu přihlásila i na NVP do Mladé Boleslavi a řekla si, že to ještě zkusíme a pokud zase dopadneme nějak podobně, necháme další výstavy až na pozdější věk. Naši kamarádi Bára a Lukáš s Baxíkem (Bax Hostýn Hunter) se účastnili taky, tak jsem toho využila a poprosila Barču, zda by Bellu tentokrát nepředvedla ona, jakožto zkušený handler (Bax sbírá jeden titul za druhým!). Bella je naštěstí "půjčovací" a jde do kruhu i s jiným člověkem, netrvá na paničce. Celý měsíc jsme poctivě vykrmovali a občas trénovali postoj a poklus (opět, děkujeme Barči, naučila zrzku běhat pěkně s hlavou nahoře a nečichat každý trs trávy :-) )

Na den 20.7.2015, kdy probíhala výstava, bylo nahlášeno parno, až 37C, což nakonec zhruba odpovídalo. Psiska byli unavení už jen z ležení ve stínu. První si své kolečka odběhal Bax a posbíral, co se dalo (CAC, Národní vítěz, BOB), a pak šla na řadu naše potvůrka. Bára nezklamala a s pupíkem si vyběhali nádherné V2! A posudek? Samá chvála a prý "ve výborné výstavní kondici"!