Pohár OMS Karviná (PZ + SZVP, CACT)

Na víkend 13.-14.8.2016 jsme se s Belluškou vydali směr Bohumín, kde jsme byli přihlášené na Pohár OMS Karviná, což jsou dvoudenní zkoušky skládající se z podzimních zkoušek a zkoušek z vodních prací, zadávané s titulem CACT. Podzimky nás čekalo opáčko květnových nepovedených, a voda byla naše premiéra.

Vylosovali jsme si číslo 7 a dostali jsme se do skupiny s Baxíkem (Bax Hostýn Hunter) a Berry (sestřička Cranberry MT), kteří se účastnili také :-)

V sobotu nás čekaly vodní práce. Bohumínský rákos je jeden z nejhorších v celé ČR (ve smyslu velké obtížnosti, je opravdu HODNĚ hustý a vysoký), ale Bellu se s tím poprala celkem dobře. Při naháňce sice vybíhala ven a ujišťovala se, že fakt musí zpátky :-), na povel vždy zaběhla zpět. Ale snížená známka 3. Ovšem dohledávka kachny byla na infarkt! Bella kachnu během časového limitu nenašla, takže nastoupil další pes. Ten ovšem také ne a rozhodčí to uznali jako "nedohledatelnou" kachnu a hodili nám další. Ta už byla naprosto v pohodě a známka 4. Aport taky 4, a klidy jsem pro jistotu nechala na řemeni, takže snížená 3.

Druhý den nás trochu nepotěšilo počasí, ukázalo se sluníčko a pralo celý den. Terén v poli byl obtížný - vyšší řepa, pejskům koukali jen hlavy, nehledě na velké listy, které pachy schovaly. Začali jsme dohledávkami, Bella excelovala a dostala pochvalu od rozhodčích :-) Dále velké pole a společný hon. Vypustili nám 3 bažanty, Belle se podařilo jednoho najít, vystavila krásně, postoupení sice nic moc, ale celkově hezká práce. A na závěr vlečky, také bez problému :-)

V Poháru jsme se v konečném pořadí umístili na 7.místě (ta 7 nám prostě byla souzena) s 381b./400, Baxík vybojoval res CACT a Berry skončila na 6.místě :-) Takže shrnuto, za ty nervy to stálo a máme doma oficiálně chovnou fenku!!!